Bay Zoltán-díj

Bay Zoltán-díjban részesült Deme Sándor, az Energiatudományi Kutatóközpont külső munkatársa, melyhez szívből gratulálunk!

 

 

A Bay Zoltán-díj a külgazdasági és külügyminiszter által adományozható elismerés, amely az űrkutatás érdekében végzett kimagasló tevékenység, továbbá életmű elismerésére adományozható. A díj névadójának, Bay Zoltánnak nevéhez fűződik többek között a magyar Hold-radar kísérlet.


A magyar űrtevékenység területén, azon belül is az űrdozimetriai kutatásokban (különösen a Pille sugárdózismérő rendszer fejlesztése terén) évtizedeken át kimagasló eredményességgel végzett, példaértékű munkájáért Bay Zoltán-díjban részesült dr. Deme Sándor kandidátus, az Energiatudományi Kutatóközpont munkatársa. Az elismerést dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos adta át 2022. május 18-án.

 


Deme Sándor díjazott és Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos (forrás: KKM)

 

Idén Bay Zoltán-díjban részesült még dr. Grósz Andor nyugállományú orvos dandártábornok, a Szegedi Tudományegyetem professzor emeritusa és Magyar Űrkutatásért Érdemérem elismerésben részesült dr. Erényi István, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség munkatársa.

 

Forrás: space.kormany.hu