Az Európai Űrügynökség 3. Űroktatási Szimpóziuma

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Symposium on Space Educational Activities (SSEA) nemzetközi platformot biztosítva hallgatóknak és oktatóknak, hogy nemzetközi szinten bemutathassák az űroktatási tevékenységeiket középiskolai és egyetemi szinten is.

 

Az előadások és poszterek között hallhattunk hallgatói projektbemutatókat, és a következő generáció űrszakembereinek képzéseit is megismerhettük. A konferencia az Egyesült Királyságban, Leicesterben a UKSEDS és a National Space Academy (NSA) által karöltve, és az ESA Education által szponzorálva került megrendezésre.

 

A konferencián idén kiemelten került megvitatásra a női reprezentáció a tudományban, melynek keretében több női tudományos életutat ismerhettünk meg az előadásokban, és egy külön paneldiszkusszió is megrendezésre került az „Egyenlőség és diverzitás az űrszektorban” elnevezéssel.


Az eseményen az űrdozimetriai csoport tagja, Erdős Boglárka mutatta be az ESEO diákműhold sugárzási környezetének modellezéseinek eredményeit.

 


Erdős Boglárka az ESEO műhold kozmikus sugárzási környezetének modellezését mutatta be

 


Az ESEO csapat a konferencián

 

A konferencia második napján egy nyilvános beszélgetés keretein belül mutatta be Dallas Campbell az űrruha fejlődéstörténetét a Leicesteri Egyetemen, majd az utolsó napon a National Space Centerben került megrendezésre a záróvacsora, melyen a konferencia résztvevői között elismerő okleveleket is kiosztottak. Erdős Boglárka dicséretet kapott a felkészült előadásáért.

 

A konferencia programja és absztraktok elérhetőek a szimpózium weboldalán, helyzetjelentések pedig a konferencia twitter oldalán.

 

Erdős Boglárka