Az ausztriai űregyüttműködési napokról jelentkezünk

Június 7-8-án tartják az ausztriai űregyüttműködési napokat a bécsújhelyi Alkalmazott Tudományok Egyetemén, amelyen kutatócsoportunk is képviselteti magát.


A kétnapos rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a közép-európai egyetemeknek, cégeknek, valamint kutatólaboratóriumoknak a kapcsolatépítésre és új lehetőségek felfedezésére. 


Az ausztriai űrszektor kifejezetten aktív az innovatív technológiák fejlesztésében. A kiemelkedő eredményeik lehetővé tették, hogy műholdakat és indítóállványokat fejlesszenek és részt vegyenek az Európai Űrügynökség (ESA) projektjeiben. Változatos, űrkutatáshoz kapcsolódó előadásokat hallhattunk, például a CHEOPS és a PROBA-V küldetésről, a legújabb technológiákról és a globális éghajlat előrejelzésről is. Kiállító standokon mutatkoznak be az ausztriai és környező országok cégei és kutatóintézetei. Találkozhattunk szakértőkkel a telemetria, anyagvizsgálat, megfigyelőrendszerek, rakétameghajtás és űridőjárás területeiről.


A résztvevők az esemény kiállítóterében a nemrég megnyitott MTA EK Űrkutatási Tesztlaboratórium standját is meglátogathatják.

 

Baranyai Anna és Pálfalvi Eszter az MTA EK Űrkutatási Tesztlaboratórium standjánál

 

Baranyai Anna
Pálfalvi Eszter